Splošni pogoji

 Vsebina in cene

Naročilo je možno le preko spleta.
Popust pri splošni akciji se obračuna na "blagajni", ko izdelek dodate v košarico.
Pri večjih naročilih nas za popust kontaktirajte preko emaila ali telefona.

Spremembo cen si pridržujemo brez predhodnega obvestila.
Pri vnosu cen, teksta in stanja zaloge lahko pride do napak.
Pridržujemo si pravico preklica naročila oziroma v tem primeru stranko obvestimo o pravi ceni, zalogi in morebitnem dobavnem roku.

Podrobna navodila za postopek naročila

Shranjevanje in dostop do računov (pogodb)
Podjetje Mojplanet d.o.o. shranjuje vse pogodbe (račune) v elektronski obliki v oblaku in v tiskani obliki na sedežu podjetja. Ob vsakem naročilu se na elektronski naslov kupca pošlje račun. Registrirani uporabniki lahko do računa dostopajo preko spleta ob kliku na povezavo "Moja naročila" v nogi spletne strani. Ostali kupci lahko dobijo račun v elektronski obliki po emailu naknadno na zahtevo poslano na: info(at)kitajc.si.

Izvajalec izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS)
Podjetje ima za izvensodno reševanje potrošniških sporov izbranega izvajalca:

Evropski center za reševanje sporov
Tomšičeva 6, 1000 Ljubljana
email: info(at)ecdr.si
T: 08 205 65 90
F: 01 244 99 95
web: http://www.ecdr.si/

Informacija o pritožbenem postopku
V spletni trgovini Kitajc.si si prizadevamo za zadovoljstvo strank ter nenehno izboljševanje poslovanja spletne trgovine. Spoštujemo zakonodajo o varstvu potrošnikov in naša vizija je postati prijazna spletna trgovina. A ker se napake dogajajo se lahko zgodi, da je izvedba z naše strani drugačna od vaših pričakovanj. V kolikor bi želeli oddati pritožbo glede našega poslovanja, lahko to naredite na več načinov. Sporov si res ne želimo in zato se trudimo po naših najboljših močeh, da le-te rešimo sporazumno.

Pritožbo lahko pisno podate na sedež podjetja (MOJPLANET d.o.o., Pod Plevno 27, 4220 Škofja Loka ali preko e-pošte: info(at)kitajc.si . Na vaše pritožbe bomo odgovorli v najkrajšem možnem času (najkasneje v roku 30 dni po prejemu le-te). Za vsa pojasnila v zvezi s pritožbenim postopkom nas lahko kontaktirate na +386 70 805 256. Podjetje priznava izvensodno reševanje potrošniških sporov.

V okviru Splošnih pogojev veljajo tudi: 
Stvarna napaka in garancijski pogoji 
Odstop od pogodbe
Postopek naročila.

Politika varstva osebnih podatkov

MojPlanet d.o.o. pripisuje velik pomen varstvu osebnih podatkov uporabnikov naše spletne trgovine ter uporabi le teh izključno v skladu s pričakovanji uporabnika in zakonom.

Občasno posodobimo izjavo o zasebnosti in varnosti in ko to storimo, tudi ustrezno spremenimo datum zadnje spremembe. Datum je prikazan na koncu te izjave.

Varnost osebnih podatkov
Pri pošiljanju občutljivih podatkov (kot je na primer številka kreditne kartice) po internetu jih zaščitimo z uporabo šifriranja, kot je protokol SSL (Secure Socket Layer).

Vaši podatki, ki nam jih posredujete preko naših spletnih strani, bodo varovani in jih ne bomo posredovali nikomur. Vaših podatkov ne bomo posredovali tretji osebi, razen če bi to zahteval zakon. Na vašo zahtevo bomo spremenili katerokoli vašo osebno informacijo, ki jo imamo v naši bazi, s predhodnim dokazom istovetnost (npr.: veljavni osebni dokument, s katerim dokazujete vašo istovetnost) oz. to uredite sami s prijavo v sistem.

Zbiranje osebnih podatkov
Za vaše osebne podatke vas bomo prosili pri:

·      oddaji naročila v naši spletni trgovini,
·      preverjanju vaše identitete (npr.: veljavni osebni dokument, s katerim dokazujete vašo istovetnost), kadar vam bomo na vašo zahtevo posredovali vaše geslo, uporabniško ime ali drug podatek,
·      odstranitvi vaših podatkov na vašo zahtevo.
·      prijavi na prejemanje naših novic oz. obvestil o ponudbah in novostih.

Vaše kontaktne podatke potrebujemo za ustrezno pošiljanje kupljenih izdelkov (ime, priimek naslov) in izdajo računa (dodatno po potrebi še naziv pravne osebe in davčna številka). V primeru nepredvidenih okoliščin (izdelek ni na zalog, daljši dobavni čas, morebiten vpoklic...) je obvezen vnos tudi ene telefonske številke na katero ste dostopni. Za kasnejši hitri dostop do preteklih naročil in vaših kontaktnih podatkov lahko ustvarite uporabniški račun, ki ga identificirate z vašim email naslovom in geslom, ki ga izberete pri registraciji uporabniškega računa.

V Kitajc.si si prizadevamo delovati v skladu z varovanjem okolja, zato račun v pdf obliki pošiljamo izključno po elektronski pošti, za kar potrebujemo tudi veljaven elektronski naslov. Ta naslov bomo uporabili le za komunikacijo glede dotičnega naročila. Vkolikor želite prejemati naša reklamna sporočila se je potrebno posebej prijaviti. V spletni trgovini po prijavi z vašim elektronskim naslovom in geslom pa imate tudi dostop do preteklih naročil in možnost prenosa računov vseh preteklih nakupov v elektronski obliki na vaš računalnik.

S programom za analizo obiska zbiramo določene podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med drugimi ti podatki lahko obsegajo vaš IP naslov, operacijski sistem, vrsto brskalnika, ime domene, dostopni čas, število premikov po spletni trgovini in spletno mesto s katerega ste prišli na našo spletno stran. Te podatke potrebujemo za analizo obiskovalcev naše spletne trgovine in niso povezani z vašimi osebnimi podatki.

Izbris osebnih podatkov iz našega registra
Izbris vašega uporabniškega računa je mogoč na način da nam pišete z elektronskega naslova na katerega je vezan vaš uporabniški račun, da želite vaš uporabniški račun izbrisati iz našega registra. To najenostavneje naredite s klikom na to povezavo. Vaš uporabniški račun, ki je vezan na elektronsko pošto s katere je bilo sporočilo poslano, bo v roku treh delovnih dni izbrisan.

Dostop do osebnih podatkov
Omogočili vam bomo, da zagotovite natančnost in pravilnost vseh kontaktnih podatkov ter dostop do preteklih naročil.

Piškotki
 

Kaj so piškotki?
Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se zapišejo na vaš računalnik, ko obiščete spletno stran.

Piškotki služijo za zagotavljanje sledljivosti in ko se naslednjič vrnete na stran preko istega brskalnika lahko le ta preveri, ali je piškotek prisoten, in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani.

Piškotki nam omogočajo, da prepoznamo ali nas je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu lahko prilagodimo prikazano vsebino. 

Naše spletno mesto shranjuje naslednje piškotke

Ime piškotka

Namen

Čas trajanja

Podjetje

_utma

Statistika ogledov spletne strani

2 leti

Google

_utmz

Statistika ogledov spletne strani

6 mesecev

Google

_utmb

Statistika ogledov spletne strani

30 minut

Google

_utmc

Statistika ogledov spletne strani

Ob zaprtju brskalnika

Google

cc_cookie_accept

Piškotek zabeleži vašo nastavitev da dovolite zapis piškotkov

1 leto

MOJPLANET d.o.o.

cc_cookie_decline

Piškotek zabeleži vašo nastavitev da ne želite beležiti piškotkov

1 leto

MOJPLANET d.o.o.

ASPSESSIONID

Sejni piškotek potreben za delovanje strani

Do zaprtja brskalnika

MOJPLANET d.o.o.

mypanel

Sejni piškotek potreben za delovanje strani

Do zaprtja brskalnika

MOJPLANET d.o.o.

fcspersistslider

Sejni piškotek potreben za delovanje strani

Do zaprtja brskalnika

MOJPLANET d.o.o.

 

Upravljanje in brisanje piškotkov
V primeru, da se odločite spremeniti način, kako brskalnik uporablja piškotke lahko to storite s spreminjanjem nastavitev brskalnika. 

Večina brskalnikov omogoča da zavrnete ali sprejmete vse piškotke, sprejmete samo določene piškotke ali pa vas vsakič vpraša ali dovolite piškotke za določeno stran ali ne. 

Brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Za navodila, kako to storiti, vam predlagamo, da se poslužite pomoči v brskalniku kjer boste našli navodila za upravljanje piškotkov vašega brskalnika.

Kontakt
Vaši komentarji glede te izjave o zasebnosti so dobrodošli.

E-pošta: info@kitajc.si

Naslov:
MojPlanet d.o.o.
Pod Plevno 27
4220 Škofja Loka

Datum zadnje spremembe: 24.05. 2018