Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

Zadnjič spremenjeno: 4.4.2023

 

Ta pravilnik o zasebnosti opisuje, kako se vaši osebni podatki zbirajo, uporabljajo in delijo, ko obiščete ali opravite nakup na kitajc.si (»spletno mesto«).

 

OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

 

Ko obiščete spletno mesto, samodejno zbiramo določene podatke o vaši napravi, vključno s podatki o vašem spletnem brskalniku, naslovu IP, časovnem pasu in nekaterimi piškotki, ki so nameščeni v vaši napravi. Poleg tega, ko brskate po spletnem mestu, zbiramo podatke o posameznih spletnih straneh ali izdelkih, ki si jih ogledate, katera spletna mesta ali iskalni izrazi so vas napotili na spletno mesto in informacije o vaši interakciji s spletnim mestom. Te samodejno zbrane podatke imenujemo »Podatki o napravi«.

 

Podatke o napravi zbiramo z naslednjimi tehnologijami:

 

     - »Piškotki« so podatkovne datoteke, ki so shranjene v vaši napravi ali računalniku in pogosto vključujejo anonimni enolični identifikator. Za več informacij o piškotkih in o tem, kako onemogočiti piškotke, obiščite http://www.allaboutcookies.org.

     - »Dnevniške datoteke« spremljajo dejanja, ki se dogajajo na spletnem mestu, in zbirajo podatke, vključno z vašim naslovom IP, vrsto brskalnika, ponudnikom internetnih storitev, napotitvenimi/izhodnimi stranmi in datumskimi/časovnimi žigi.

     - »Spletni svetilniki«, »oznake« in »piksli« so elektronske datoteke, ki se uporabljajo za beleženje informacij o tem, kako brskate po spletnem mestu.

Poleg tega, ko opravite nakup ali poskušate opraviti nakup prek spletnega mesta, od vas zbiramo določene podatke, vključno z vašim imenom, naslovom za izstavitev računa, naslovom za dostavo, podatki o plačilu (vključno s številkami kreditnih kartic), elektronski naslov in telefonsko številko. Te podatke imenujemo »Informacije o naročilu«.

Ko govorimo o »osebnih podatkih« v tem pravilniku o zasebnosti, govorimo o informacijah o napravi in informacijah o naročilu.

 

KAKO UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

 

Podatke o naročilu, ki jih zbiramo, uporabljamo na splošno za izpolnjevanje vseh naročil, oddanih prek spletnega mesta (vključno z obdelavo vaših podatkov o plačilu, urejanjem pošiljanja in zagotavljanjem računov in/ali potrdil naročila). Poleg tega te podatke o naročilu uporabljamo za:

- Komuniciranje z vami;

- Preverbo naših naročil za morebitna tveganja ali goljufije; in

V skladu s preferencami, ki ste jih delili z nami, vam zagotovimo informacije ali oglase v zvezi z našimi izdelki ali storitvami.

Podatke o napravah, ki jih zbiramo, uporabljamo za pomoč pri preverjanju morebitnih tveganj in goljufij (zlasti vaš naslov IP) ter na splošno za izboljšanje in optimizacijo našega mesta (na primer z ustvarjanjem analitike o tem, kako naše stranke brskajo in komunicirajo z spletnim mestom in za oceno uspeha naših tržnih in oglaševalskih kampanj).

 

DELITEV VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

 

Vaše osebne podatke delimo s tretjimi osebami, da nam pomagajo pri uporabi vaših osebnih podatkov, kot je opisano zgoraj. Na primer, Shopify uporabljamo za napajanje naše spletne trgovine – več o tem, kako Shopify uporablja vaše osebne podatke, lahko preberete tukaj: https://www.shopify.com/legal/privacy. Uporabljamo tudi Google Analytics, ki nam pomaga razumeti, kako naše stranke uporabljajo spletno mesto – več o tem, kako Google uporablja vaše osebne podatke, lahko preberete tukaj: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Od storitve Google Analytics se lahko tudi odjavite tukaj: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

Nazadnje lahko delimo tudi vaše osebne podatke, da zagotovimo skladnost z veljavnimi zakoni in predpisi, da odgovorimo na sodni poziv, nalog za preiskavo ali drugo zakonito zahtevo po informacijah, ki jih prejmemo, ali da drugače zaščitimo svoje pravice.

 

VEDENJSKO OGLAŠEVANJE

Kot je opisano zgoraj, uporabljamo vaše osebne podatke, da vam zagotovimo ciljno usmerjene oglase ali tržna sporočila, za katera menimo, da bi vas lahko zanimala. Za več informacij o delovanju ciljanega oglaševanja lahko obiščete izobraževalno stran Network Advertising Initiative ("NAI") na http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

 

Od ciljnega oglaševanja se lahko odjavite tako, da sledite navodilom na straneh:

[[

     FACEBOOK - https://www.facebook.com/settings/?tab=ads

     GOOGLE – https://www.google.com/settings/ads/anonymous

     BING - https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads

]]

Poleg tega se lahko od nekaterih teh storitev odjavite tako, da obiščete portal za odjavo Digital Advertising Alliance na: http://optout.aboutads.info/.

 

NE SLEDI

Upoštevajte, da ne spreminjamo praks zbiranja podatkov in uporabe našega spletnega mesta, ko iz vašega brskalnika vidimo signal Ne sledi.

 

VAŠE PRAVICE

Če ste evropski rezident, imate pravico do dostopa do osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, in zahtevati, da se vaši osebni podatki popravijo, posodobijo ali izbrišejo. Če želite uveljavljati to pravico, nas kontaktirajte preko spodnjih kontaktnih podatkov.

Poleg tega, če ste evropski rezident, ugotavljamo, da obdelujemo vaše podatke, da bi izpolnili pogodbe, ki bi jih lahko sklenili z vami (na primer, če oddate naročilo prek spletnega mesta), ali kako drugače, da bi uresničevali naše zakonite poslovne interese, navedene zgoraj. Poleg tega upoštevajte, da bodo vaši podatki preneseni izven Evrope, vključno s Kanado in Združenimi državami.

 

HRANITEV PODATKOV

Ko oddate naročilo prek spletnega mesta, bomo podatke o vašem naročilu hranili za našo evidenco, razen če in dokler ne zahtevate, da izbrišemo te podatke.

 

SPREMEMBE

Ta pravilnik o zasebnosti lahko občasno posodobimo, da odraža na primer spremembe naših praks ali zaradi drugih operativnih, pravnih ali regulativnih razlogov.

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Za več informacij o naših praksah varovanja zasebnosti, če imate vprašanja ali se želite pritožiti, nas kontaktirajte po e-pošti na info@kitajc.si ali po pošti na spodaj navedene podatke:

 

Podjetje: MojPlanet d.o.o.
Naslov: Pod Plevno 27, 4220 Škofja Loka, Slovenija
Tel: +386 70 805 256
Matična številka: 6554024000
ID za DDV: SI69875863

Nazaj na spletni dnevnik