Več o piškotkih

Informacije o uporabi piškotkov Kitajc.si


KAJ SO PIŠKOTKI

Spletna stran Kitajc.si uporablja piškotke. Piškotek je besedilna datoteka, ki se shrani na vaš računalnik ali mobilno napravo (pametni telefon ali tablični računalnik) s strani strežnika ob vstopu na določeno spletno stran. Strežnik lahko piškotek prebere in namesti za naslednje obiske te iste spletne strani.

Piškotek vsebuje nekaj informacij (npr. strežnika, iz katere prihaja, numerični identifikator, izteka piškotka, itd) in omogoča, da si spletna stran, ki ga je namestila, zapomni na primer: uporabniške nastavitve med brskanjem ali ob nakupu, opravljeno avtentifikacijo za dostop do omejenih območij ali spremljanje sej.

S pomočjo piškotkov ne moremo dostopati do drugih podatkov shranjenih na vaši napravi, tudi če je to mesto, kamor so se piškotki prenesli. Piškotki ne morejo naložiti različnih kod, virusov ali zlonamerne programske opreme in niso škodljivi za uporabnikov aparat. Spodaj lahko najdete vse informacije o nameščenih piškotkih iz te spletne strani ter potrebne informacije o tem, kako upravljati svoje preference v zvezi s tem.


DOVOLJENJE UPORABNIKA

Ko se bo uporabnik prvič povezal s katero koli stranjo spletne trgovine Kitajc.si, se mu bo prikazalo izbirno sporočilo o uporabi piškotkov. To informacijo lahko zaprete z ustreznim gumbom ali s klikom zunaj pasice in nadaljujete s pregledom spletne trgovine. S tem potrjujete, da se strinjate z našo uporabo piškotkov na način, ki je opisana na tej spletni strani. Spletna stran si zapomni izbiro uporabnika, zato se kratka informacija ob naslednji povezavah z iste naprave ne bo ponovila. Vendar pa ima uporabnik vedno možnost, da prekliče v celotni ali del že danega soglasja. Če naletite na tehnične težave povezane s soglasjem, se obrnite na nas: info@kitajc.si


Uporaba piškotkov in katere piškotke uporabljamo

Lastnik spletne strani in uporabnik piškotkov je MojPlanet d.o.o. Uporaba piškotkov in shranjenih podatkov je zapisana na tej strani in v Pravilniku o zasebnosti.
Da bi omogočili nemoteno uporabo našega spletnega mesta in ob zagotavljanju naših storitev, uporabljamo t.i. trajne piškotke (tj piškotke, ki ostanejo v spominu, dokler jih uporabnik ročno ne izbriše ali za katere je programirana dolgoročna odstranitev) in t.i. piškotke seje, ki niso trajno shranjeni na računalniku obiskovalca in izginejo, ko le-ta zapre brskalnik.

Piškotke uporabljamo za različne namene - s posebnimi funkcijami -, ki jih je mogoče opredeliti kot:
Piškotki prvega dela, ki ga Kitajc.si uporablja, so:
1. Tehnična zasedanja – Navigacijski piškotki
(Za uporabo te vrste piškotkov ni potrebno dovoljenje uporabnika)
So bistvenega pomena za pravilno delovanje naše spletne strani, omogočajo vam navigacijo ter pravilen ogled vsebine. Morebitna deaktivacija bi lahko povzročila težave z delovanjem spletne strani. Značilno je, da so piškotki te vrste nujno potrebni, na primer, da se lahko ohrani odprta seja brskanja ali da se omogoči uporabniku dostop do območij z omejenim dostopom. Lahko se začasno zapomnijo vstavljeno besedilo med izpolnjevanjem obrazcev, tudi ko zapustite stran.
2. Tehnična funkcionalnost
(Za uporabo te vrste piškotkov ni potrebno dovoljenje uporabnika)
Omogoča uporabnikom, da izkoristijo posebnosti mesta in da izpolnjuje pogoje za bolj udobno brskanje. Spletna stran deluje idealno, ko uporablja te piškotke; uporabniki se lahko kljub temu še vedno odločijo, da onemogočijo aktiviranje teh piškotkov na svoji napravi. Na splošno velja, da vas takšen piškotek opominjajo, kateri jezik vam je ljubši, ko si ogledate našo vsebino ali pa da si zapomni (za določen čas) izdelke v virtualni nakupovalni košarici preden ste zaključili nakup, tudi ko zaprete sejo.
3. Tehniki / soglasje
(Za uporabo te vrste piškotkov ni potrebno dovoljenje uporabnika)
Ta piškotek beleži soglasje, ki ga izda uporabnik o uporabi piškotkov na tej spletni strani, tako da se ob naslednjih obiskih ne ponavlja kratka informacija o piškotkih in o zahtevi za izdajo soglasja.

Piškotki, izdani s strani tretjih oseb in ne Kitajc.si

Statistični / analitike
(Za uporabo te vrste piškotkov je potrebno vaše  soglasje)
Uporablja se jih za zbiranje podatkov o vzorcih prometa uporabnikov na naši spletni strani. Ta podatek je analiziran v zbirni obliki za statistične namene.
Niso potrebni, vendar so nam v veliko pomoč za izboljšanje naše vsebine in naših storitev, ki temeljijo na informacijah, ki jih dobimo z analizo statističnih podatkov.

Profiliranje / oglaševanje
(Za uporabo te vrste piškotkov je potrebno vaše  soglasje)
Uporabljajo se za predstavitev vsebine, tudi oglasov, ki so primerni za vas. Omogočajo recimo omejitev, kolikokrat se pojavlja oglasna vsebina ali oceniti učinkovitost naših oglaševalskih akcij ali oglaševalskih kampanj na naših spletnih straneh. Le-ti niso potrebni, kljub temu nam omogočajo, da približamo vsebino vašim interesom.

Uporaba piškotkov tretjih oseb
Z brskanjem po tej stran boste prejel tako piškotke s strani Kitajc.si kot piškotke s strani tretjih oseb, ki bodo določili piškotke na vaši napravi v našem imenu, da bi zagotovili storitev, ki jih ponujamo.
Piškotki tretjih oseb omogočajo, da pridobijo podatke o brskanju uporabnikov. Sami uporabljamo ta piškotek na primer, za zbiranje podatkov za oglaševanje in prilagajanje vsebin, pa tudi za pripravo statističnih podatkov o uporabi naše spletne strani in pri ocenjevanju interesa glede na naše specifične vsebine ali storitve. Podrobne informacije o teh piškotkov so na voljo v naslednjih poglavjih v tem dokumentu in na spletnih straneh tretjih oseb.

Piškotki tretjih oseb za statistiko
Kitajc.si uporablja Google Analytics, storitev za analizo spletnega prometa Google, Inc., 1600 Amphitheatre Parkway - Mountain View - CA94043 ZDA, ki uporablja piškotke za zbiranje in analizo zbranih informacij v zvezi z uporabniki. Niti Kitajc.si niti Google ne povezuje vašega IP naslova z drugimi podatki, ki jih imajo za neposredno identifikacijo. Zbrane informacije se obdelujejo s sistemom Google Analytics za izdelavo poročila za skrbnike Kitajc.si, ki jih uporabljajo za preverjanje pravilnega delovanja storitev in po potrebi stopnje odobritev vsebin. Če želite več informacij glede uporabe zasebnih podatkov Google Inc., kliknite tukaj (https://www.google.it/intl/it/policies/privacy/); z onemogočanjem statističnih piškotkov preprečujete Google Analyticsu zbiranje podatkov o vašem brskalnika, lahko pa si prenesete ustrezno komponento za Google Analytics, ki jo najdete tukaj: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Socialni vtičniki in Widget (tretjih oseb)
Naše spletne strani lahko vsebujejo vtičnike najbolj priljubljenih socialnih omrežjih (npr. Facebook, Twitter, LinkedIn) s strani tretjih oseb. Takšni vtičniki lahko na primer ustrezajo gumbu "Like" za Facebook ali »Retweet" pri Twitterju. Če imate dostop do ene od naših spletnih strani s podobnim vtičnikom, se brskalnik poveže neposredno na strežnik tretje osebe in prikaže vtičnik na zaslonu zahvaljujoč se povezavi z brskalnikom. Vtičnik lahko komunicirajo s strežniki tretje strani in jih obveščajo s obiskanih spletnih straneh. Če uporabnik socialnih omrežij, obišče našo spletno stran, ko je prijavljen v svojem računu, lahko odda informacije povezane s svojim računom. Tudi če uporabljate vtičnik (na primer funkcije, s klikom na "Like"), bodo oddane informacije povezane z računom.

Kako konfigurirati vaš terminal, če se ne strinjate z uporabo piškotkov

Če se ne strinjate z uporabo piškotkov, morate nastaviti brskalnik, da onemogoči prejem piškotkov ali pa ne uporabljajte te strani. Če onemogočite piškotke, stran ali nekatere njene funkcije, morda ne bodo delovale pravilno. Če želite spremeniti način uporabe piškotkov, blokirati sprejem ali celo izbrisati piškotke na vašem terminalu, preprosto to določite v nastavitvah brskalnika. Večina brskalnikov ima možnost, da sprejme ali zavrne vse piškotke ali sprejme le nekatere (na primer iz določenih območij). Postopek konfiguracije piškotkov se razlikuje glede na brskalnik. Za podrobnosti o postopku, lahko obiščete www.aboutcookies.org ali si oglejte »Pomoč« v vašem brskalniku. Če želite izvedeti več o piškotkih in upravljanju nastavitev o piškotkih tretjih oseb, obiščite www.youronlinechoices.com.

Nazaj na spletni dnevnik